VÍME PRVNÍ Ve Zlíně nevídané. Čunek půjde do krajských voleb v koalici. Posilu našel u prezidenta festivalu

14.02.2024 15:14 | Zprávy

Ve Zlínském kraji se schyluje k dříve nevídanému. Tamní krajská organizace KDU-ČSL totiž v těchto dech schválila koaliční smlouvu s lokálním hnutím Zlín 21, kterou před časem založil podnikatel a zlínský zastupitel Čestmír Vančura. Ten by měl být podle informací ParlamentníchListů.cz hned na druhém místě společné kandidátky a napomáhat tak návratu senátora, vsetínského starosty a také dřívějšího hejtmana Jiřího Čunka zpět do Baťova mrakodrapu, tedy sídla krajského úřadu.

VÍME PRVNÍ Ve Zlíně nevídané. Čunek půjde do krajských voleb v koalici. Posilu našel u prezidenta festivalu
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Čunek a Čestmír Vančura

„V současné době spolu se Zlín 21 hledáme společný termín pro tiskovou konferenci, na kterou budete určitě pozván a kde budou sděleny všechny odpovědi na vaše otázky týkající se složení kandidátky, struktury rozpočtu apod.,“ reagoval senátor a lídr lidovecké kandidátky Jiří Čunek na sérii konkrétních dotazů PalamentníchListů.cz. Stejně pak reagovalo také hnutí Zlín 21. „Odpovědi na vaše dotazy zodpovíme až na společné tiskové konferenci, o jejímž termínu vás budeme včas informovat,“ uvedla Kateřina Martykánová, PR manažera hnutí Zlín 21. 
 
Co je však v tuto chvíli jisté, je to, že společnou kandidátní listinu povede senátor Jiří Čunek. Ten již dříve zvítězil v lidoveckých vnitrostranických primárkách, když jen těsně v poměru 42:41 hlasů porazil svého vyzyvatele, také senátora Josefa Bazalu. Jiří Čunek bude navíc obhajovat svůj senátorský mandát, který zastává již od roku 2006 a který před šesti lety získal s rekordním výsledkem 51,6 procent již v první kole senátních voleb. Navíc Čunek má za sebou velmi bohatou politickou kariéru, byl místopředsedou druhé vlády Miroslava Topolánka a ministrem pro místní rozvoj a tři roky také předsedou tehdy vládní KDU-ČSL.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Brigáda Azov, to je něco úplně jiného než pluk Azov.“ Americké ministerstvo má ostudu

7:55 „Brigáda Azov, to je něco úplně jiného než pluk Azov.“ Americké ministerstvo má ostudu

Spojené státy zrušily zákaz poskytování zbraní a výcviku „brigádě Azov“. Americké úřady zdůrazňují, …